Suppen in Leiden op vrijdag en woensdag avond

De Friday Night SUP in Leiden bestaat inmiddels al sinds 2011! Als één van de allereersten in Nederland begonnen we toen met de eerste Friday Night SUP tochten in Leiden. Dankzij de enorme populariteitsgroei van het SUPpen in ons land zien we tegenwoordig in bijna alle grote steden wel SUP initiatieven en Friday Night SUPs opbloeien en kijken niet heel veel mensen meer raar op van SUPpers in de stad.

Wij organiseren de Friday Night SUPs in Leiden nu bijna elke vrijdagavond in de lente, zomer en herfst, afhankelijk van het weer. Vanwege de populariteit van de Friday Night SUP hebben we op de woensdag avond de Wednesday Night SUP Leiden later toegevoegd. We verzamelen op deze woensdag- en vrijdagavonden steeds om 19 uur op ons kantoor aan de Amphoraweg 7 te Leiden (op de binnenplaats tussen nrs. 7a en 7b). Deze start locatie is perfect voor onze stadstochten over de grachten en ligt net buiten het centrum van Leiden aan breed, rustig water. Na een korte SUP instructie maken we vanaf hier een ongeveer 1,5 uur durende SUP tour door de mooie historische Leidse binnenstad met groepen van soms wel 20 deelnemers.

Beginners zijn ook zeker van harte welkom. Het vlakke water van de Leidse grachten is juist ideaal om deze sport eens een keertje rustig uit te proberen. Elke Wednesday/Friday Night SUP begint met een korte SUP instructie die bestaat uit een eenvoudige uitleg over het opstaan, de houding en het paddelen op het board. Ook leer je hoe je onder bruggen door moet SUPpen en je balans moet houden als er boten of andere vaartuigen langs je varen. Iedereen kan leren SUPpen, dus we garanderen dat je na deze instructie zelfstandig en vol zelfvertrouwen op je board mee kunt varen tijdens onze tocht door Leiden!

Via onze Facebook pagina facebook.com/suppeninleiden maken we alle data bekend en houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en geven we je tips & tricks over het SUPpen! Hier plaatsen we ook alle foto’s die tijdens de SUP tochten worden gemaakt.

Placeholder image