Suppen in Leiden op vrijdag en woensdag avond

De Friday Night SUP in Leiden bestaat inmiddels al sinds 2011! Als één van de allereersten in Nederland begonnen we toen met de eerste Friday Night SUP tochten in Leiden. Dankzij de enorme populariteitsgroei van het SUPpen in ons land zien we tegenwoordig in bijna alle grote steden wel SUP initiatieven en Friday Night SUPs opbloeien en kijken niet heel veel mensen meer raar op van SUPpers in de stad.

Wij organiseren de Friday Night SUPs in Leiden nu bijna elke vrijdagavond in de lente, zomer en herfst, afhankelijk van het weer. Vanwege de populariteit van de Friday Night SUP hebben we op de woensdag ook de Wednesday Night SUP Leiden toegevoegd. We verzamelen op deze woensdag- en vrijdagavonden steeds om 19 uur op de buitenplaats aan het water bij ons kantoor aan de Amphoraweg 10 in Leiden. Deze start locatie is perfect voor onze stadstochten over de grachten en ligt net buiten het centrum van Leiden aan breed, rustig water. Na een korte SUP instructie maken we vanaf hier een ongeveer 1,5 uur durende SUP tour door de mooie historische Leidse binnenstad met groepen van soms wel meer dan 20 deelnemers.

Beginners zijn ook zeker van harte welkom. Het vlakke water van de Leidse grachten is juist ideaal om deze sport eens een keertje rustig uit te proberen. Elke Wednesday/Friday Night SUP begint met een korte SUP instructie die bestaat uit een eenvoudige uitleg over het opstaan, de houding en het paddelen op het board. Ook leer je hoe je onder bruggen door moet SUPpen en je balans moet houden als er boten of andere vaartuigen langs je varen. Iedereen kan leren SUPpen, dus we garanderen dat je na deze instructie zelfstandig en vol zelfvertrouwen op je board mee kunt varen tijdens onze tocht door Leiden! Mocht je dan toch nog twijfelen, dan bestaat er natuurlijk ook de optie van een prive les of kennismakingslesje!

Met je eigen board kun je natuurlijk ook mee varen met de Wednesday of Friday Night SUP. Ga je voor het eerst met ons mee of heb je nog instructie nodig, dan vragen we een bijdrage van 10 Euro per persoon. Ga je vaker mee met eigen gear, dan SUP je gratis mee maar horen we wel vaak voorafgaand van het evenement even van je zodat we weten hoeveel personen we die avond kunnen verwachten!

Via onze Facebook pagina facebook.com/suppeninleiden maken we alle data bekend en houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en geven we je tips & tricks over het SUPpen! Hier plaatsen we ook alle foto’s die tijdens de SUP tochten worden gemaakt.

Placeholder image