Wie zijn wij?

Passie voor het stand up paddle boarden oftewel SUPpen! Dat was de belangrijkste reden voor het oprichten van SUPpen in Leiden (SUPevent.nl) en The Friday Night SUP Leiden! Zo willen wij graag ons enthousiasme voor de SUP sport op een leuke, gezellige, sportieve en vooral relaxte manier overdragen op zoveel mogelijk anderen.

De mooie historische stad Leiden & omgeving heeft wat ons betreft een aantal ideale SUP locaties. Samen SUPpen in de stad is bovendien leuk en afwisselend … terwijl je ongemerkt ook nog eens aan je conditie werkt en onbekende plekjes in de stad vanaf het water kunt ontdekken! Maar ook de natuur is binnen de stadsgrenzen terug te vinden in de velen parken, plantsoenen en tuinen. SUPpen door de natuur is vooral rustgevend en relaxed!

De crew van SUPpen in Leiden

Onze crew bestaat vanaf het begin (2011) al uit Talitha Dijksman en Peter Weitenberg. Zelf SUPpen wij al een aantal jaar veel op zowel vlak water als op zee, in Nederland als in het buitenland … en met heel veel plezier! Onze missie is al vanaf het begin geweest om het plezier dat wij zelf hebben tijdens het SUPpen op onze vrienden en bekenden over te brengen en steeds meer mensen met het SUP virus te besmetten!

Ons idee achter het SUPpen in Leiden was om gezellig met een groep enthousiaste deelnemers op een Stand Up Paddle board over de grachten te peddelen dwars door de mooie historische binnenstad. Wij wonen zelf ook in Leiden en ondanks het feit dat hier naast de rondvaartboten en pleziervaart wel veel roeiboten en kano’s op de grachten te vinden waren op mooie zomerdagen, zagen we toen nog niet veel SUPpers. Erg jammer!

“Steeds als ik uit mijn raam keek aan de Witte Singel, vroeg ik me af waarom er nog zo weinig werd geSUPt in Leiden, en het leek mij een goed plan om zelf met mooi weer het water op te gaan. Om die reden heb ik zelf een SUP aangeschaft. Vooral heel grappig blijft dat mensen je nog wel heel raar aankijken als je dwars door het centrum langs afgeladen terrasjes vaart op een mooie zomeravond. Mensen zijn het niet gewend! Maar Leiden is super mooi vanaf het water en je komt langs plekken waar je anders nooit zou komen. Bovendien is SUPpen een hele goede work-out. Je hebt vaak niet eens in de gaten dat je intensief aan het sporten bent, terwijl je relaxt langs alle historische gebouwen, terrassen en parken vaart, en aan het kletsen bent met de rest van de groep of belangstellenden op de kades”, licht Talitha toe.

Placeholder image

WSA lesmethode

Wij geven les volgens de principes van de Water Skills Academy (WSA), aangevuld met onze eigen ervaringen. De WSA is een Engelse overkoepelende SUP associatie, die instructeursdiploma’s, workshops, mentor- en advies-sessies organiseert op het gebied van allerlei verschillende watersporten. Hieronder vallen trainingen op het gebied van SUPpen maar ook andere watersporten en eerste hulp trainingen, om zo ondersteuning te bieden aan iedereen die helemaal enthousiast is van het sporten op het water en graag zijn/haar kennis van deze sporten op anderen zou willen overbrengen.

De WSA heeft als doel een veilige, verantwoordelijke en duurzame relatie op te bouwen met wind, water, golven en alle andere omstandigheden waarmee je op het water tijdens het leren en uitoefenen van jouw sport geconfronteerd zou kunnen worden. En op deze wijze leer je ook bij ons om veilig te SUPpen op een leuke en verantwoorde manier. Je ziet snel resultaat en je legt bovendien een goede basis voor de verdere ontwikkeling van je SUPvaardigheden. Wij zijn gecertificeerd als WSA Stand Up Paddleboard Foundation Coach en hebben bovendien de veiligheidscursus WSA SUP Water Rescue and Safety met goed gevolg afgerond.

Waarom SUPpen?

SUPpen is super leuk, gezellig, sportief, goed voor de gezondheid, je balans en je lichaam, en daarnaast is het vanwege de vele mogelijke varianten nooit saai of vervelend. Bovendien kan iedereen leren SUPpen, want het is niet moeilijk om te leren! Je kunt met ons bijvoorbeeld een relaxte tocht maken op vlak water door de grachten in Leiden of de natuur in de omgeving van de stad, alles op je eigen tempo. Mocht je meer spanning en sensatie zoeken, dan kun je natuurlijk ook mee SUPpen op zee en je skills in de golven testen. Kortom, er is voor elk wat wils …

Waarom SUPpen in Leiden?

Met in totaal 28 km aan grachten en singels heeft de historische binnenstad van Leiden, op Amsterdam na, het meeste water binnen haar poorten stromen van alle steden in Nederland. Met al dat water in de stad zijn er inmiddels meer dan maar liefst 89 bruggen nodig om over te kunnen steken. Je begrijpt dat Leiden hierdoor heel goed vanaf het water te ontdekken is! Ga met ons mee op een sportieve ontdekkingsreis over het water op een SUP en ontdek de mooie en gezellige historische binnenstad van Leiden en de omgeving op een hele nieuwe, originele manier! Leiden is daarnaast een fantastisch vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving richting bijv. De Kaag, of om de Singelparkroute door de stad te volgen.

Op zoek naar een speciale SUP activiteit?

Ook zijn er arrangementen mogelijk bij ons voor bedrijfsuitjes, teambuilding, vrijgezellenfeestjes, verjaardagspartijtjes en andere groepsuitjes. Alles is mogelijk! Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden en eventuele specifieke wensen te bespreken!

Placeholder image