SUP lessen

In onze SUP lessen behandelen we de praktische en technische aspecten van het SUPpen. Met de juiste tips en aanwijzingen leer je veel sneller en veiliger SUPpen, en ook het ontstaan van blessures door het aanleren van verkeerde SUP technieken en houdingen wordt tegengegaan. Een aanrader dus voor een goede eerste kennismaking met het SUPpen!

Speciaal voor alle beginners die graag een poging willen wagen om goed te leren SUPpen of een nieuwe sportieve uitdaging zoeken, bieden we een basiscursus SUPpen aan. In een 1,5 uur durende eerste les leren we je de absolute basis van het SUPpen. Ideaal voor als je graag een keer mee wilt varen met de Wednesday of Friday Night SUP tochten, maar eerst een keer rustig wilt oefenen in een kleinere groep of alleen, of wilt kijken of het SUPpen ook wat voor jou is als nieuwe hobby of sport. In eventuele vervolglessen gaan we dan verder in op de technieken.

Deelname aan de SUP basiscursus vindt plaats op eigen risico en we verwachten van onze deelnemers dat zij beschikken over een goede zwemvaardigheid en minimaal 25 meter zelfstandig kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma A/B). De minimum leeftijd is 15 jaar. Ook dienen deelnemers aan de basiscursus SUPpen te beschikken over een goede ziektekosten en WA verzekering en een redelijk tot goede conditie te hebben.

Wij geven les volgens de principes van de Water Skills Academy (WSA), aangevuld met onze eigen ervaringen. De WSA is een Engelse overkoepelende SUP associatie, die instructeursdiploma’s, workshops, mentor- en advies-sessies organiseert op het gebied van allerlei verschillende watersporten. De WSA heeft als doel een veilige, verantwoordelijke en duurzame relatie te helpen opbouwen met wind, water, golven en alle andere omstandigheden waarmee je op het water tijdens het leren en uitoefenen van jouw sport te maken krijgt. En zo leer je ook bij ons om veilig te SUPpen op een leuke en verantwoorde manier. Je ziet snel resultaat en je legt bovendien een goede basis voor de verdere ontwikkeling van je SUPvaardigheden.

De SUP lessen starten op de buitenplaats aan het water bij ons kantoor in Leiden aan de Amphoraweg 10. De Rijn hier vlakbij is ideaal om een eerste poging op de SUP te wagen en biedt een veilige omgeving met rustig vlak water om alle geleerde technieken goed te kunnen oefenen. Bovendien is er op de kant ook genoeg ruimte voor het droog oefenen van bepaalde technieken. Verder hebben we de mogelijkheid voor omkleden, het achterlaten van waardevolle spullen en eventueel een wc-bezoek.

We hebben geen vaste lestijden, dus kun je bij ons altijd zelf bepalen wanneer je een les wilt inplannen. Bel of mail ons voor meer informatie of een reservering!

SUP Clinics

Vanaf mei 2023 starten we ook met speciale SUP Kennismaking clinics voor beginners. Wil je het SUPpen wel een keertje proberen maar niet meteen in een grotere groep? Dan is dit wat voor jou. In kleine groepjes van 3 tot 6 personen gaan we ongeveer een uur lang het water op, werken we aan de basis en kun je kennis maken met de SUP sport en uitproberen of het SUPpen wat voor jou is. Tijdens de clinics komen o.a. techniek, veiligheid, balans en materiaalkennis aan bod, deels op de kant en deels op het brede rustige water van de Rijn richting de stad...

Deze clinics zijn ook een prima opstapje voor als je graag een keer met de Friday of Wednesday Night SUP mee wilt SUPpen maar twijfelt aan je niveau of als je rustig een keer wilt oefenen zonder groepsdruk of langere afstanden af te moeten leggen.

Deze kennismakingslessen zullen plaatsvinden in de avond- en ochtenduren en starten vanaf ons kantoor aan de Amphoraweg. De kosten zijn 25 Euro per persoon en de minimale groepsgrootte is 3 personen. De data delen we via onze Facebook pagina. Wil je je nu alvast aanmelden, dan kan dat nu al via talitha@supevent.nl.

Les onderdelen

 • Algemene SUP theorie en “droog” oefenen met het board en de peddel op de kant;

 • Uitleg over veiligheid op het water en op de kant en gebruik van een leash op vlak water;

 • Het nut van een warming-up voor het SUPpen om blessures te voorkomen;

 • Instructie over het te water gaan met je SUP in de stad vanaf kades, oevers en aanlegsteigers;

 • Paddle instructie in zowel zittende als staande positie en prone paddling;

 • Van zitten op je SUP naar staand peddelen;

 • Balans oefeningen op de SUP op vlak water;

 • Het beheersen van je board en de verschillende manieren om je board te draaien;

 • Snelheid maken en recht vooruit blijven varen;

Al het materiaal dat nodig is voor het SUPpen is natuurlijk inbegrepen in de prijs: board, paddle, leash en wetsuit. Zelf hoef je alleen zwemkleding, iets te eten & drinken, een grote badhanddoek, eventueel droge kleding voor na de les, en surfschoentjes of dunne gympen (die nat mogen worden, bijv. Allstars) ter bescherming van je voeten, mee te nemen naar de lessen.

Prijzen

 • Groeplessen vanaf 4 personen, 25 Euro per persoon;

 • Groepslessen 2 tot 3 personen, 35 Euro per persoon;

 • Privé les, 75 Euro per persoon.

 • Placeholder image