SUP lessen

Speciaal voor alle beginners die graag een poging willen wagen om goed te leren SUPpen of een nieuwe sportieve uitdaging zoeken, bieden we een aparte basiscursus SUPpen aan. Hier leer je alle ins en outs van het SUPpen.

In deze SUP lessen behandelen we de praktische en technische aspecten van het SUPpen. Met de juiste tips en aanwijzingen leer je veel sneller en veiliger SUPpen, en ook het ontstaan van blessures door het aanleren van verkeerde SUP technieken en houdingen wordt tegengegaan. Een aanrader dus voor een goede eerste kennismaking met het SUPpen!

Deelname aan de SUP basiscursus vindt plaats op eigen risico en we verwachten van onze deelnemers dat zij beschikken over een goede zwemvaardigheid en minimaal 25 meter zelfstandig kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma A/B). De minimum leeftijd is 15 jaar. Ook dienen deelnemers aan de basiscursus SUPpen te beschikken over een goede ziektekosten en WA verzekering en een redelijk tot goede conditie te hebben.

Wij geven les volgens de principes van de Water Skills Academy (WSA), aangevuld met onze eigen ervaringen. De WSA is een Engelse overkoepelende SUP associatie, die instructeursdiploma’s, workshops, mentor- en advies-sessies organiseert op het gebied van allerlei verschillende watersporten. De WSA heeft als doel een veilige, verantwoordelijke en duurzame relatie te helpen opbouwen met wind, water, golven en alle andere omstandigheden waarmee je op het water tijdens het leren en uitoefenen van jouw sport te maken krijgt. En zo leer je ook bij ons om veilig te SUPpen op een leuke en verantwoorde manier. Je ziet snel resultaat en je legt bovendien een goede basis voor de verdere ontwikkeling van je SUPvaardigheden.

Lesonderdelen

  • Algemene SUP theorie en “droog” oefenen met het board en de peddel op de kant;

  • Uitleg over veiligheid op het water en op de kant en gebruik van een leash op vlak water;

  • Het nut van een warming-up voor het SUPpen om blessures te voorkomen;

  • Instructie over het te water gaan met je SUP in de stad vanaf kades, oevers en aanlegsteigers;

  • Paddle instructie in zowel zittende als staande positie en prone paddling;

  • OVan zitten op je SUP naar staand peddelen;

  • Balans oefeningen op de SUP op vlak water;

  • Het beheersen van je board en de verschillende manieren om je board te draaien;

  • Snelheid maken en recht vooruit blijven varen;

Al het materiaal dat nodig is voor het SUPpen is natuurlijk inbegrepen in de prijs (25 Euro per persoon per les): board, paddle, leash en wetsuit. Zelf hoef je alleen zwemkleding, iets te eten & drinken, een grote badhanddoek, eventueel droge kleding voor na de les, en surfschoentjes of dunne gympen (die nat mogen worden) ter bescherming van je voeten, mee te nemen naar de lessen.

De SUP lessen starten op de binnenplaats bij ons kantoor in Leiden aan de Amphoraweg 7. De Rijn hier vlakbij is ideaal om een eerste poging op de SUP te wagen en biedt een veilige omgeving met rustig vlak water om alle geleerde technieken goed te kunnen oefenen. Bovendien is er op de kant ook genoeg ruimte voor het droog oefenen van bepaalde technieken. Op ons kantoor hebben we de mogelijkheid voor omkleden, het achterlaten van waardevolle spullen en eventueel een wc-bezoek.

We hebben geen vaste lestijden, dus kun je bij ons altijd zelf bepalen wanneer je een les wilt inplannen, en wil je liever een privé of groepsles op een voor jou geschiktere locatie? Dan kan dat ook natuurlijk! Bel of mail ons voor meer informatie of een reservering!

Placeholder image