Leiden

Met in totaal 28 kilometer aan grachten en singels heeft de historische binnenstad van Leiden, op Amsterdam na, het meeste water binnen haar poorten stromen van alle steden in Nederland. Met al dat water in de stad zijn er maar liefst 89 bruggen nodig om over te kunnen steken. Je begrijpt dat Leiden hierdoor heel goed vanaf het water te ontdekken is!

Wij geven je graag een rondleiding door de stad op de SUP. Vanaf het water ziet zo’n historische stad er toch net anders uit dan vanaf de kant en misschien ontdek je nog wel nieuwe interessante plekjes! De tocht voert langs de vele musea, Leidse hofjes, parken en historische gebouwen met hun statige oude gevels. Ook varen we langs leuke restaurants, terrasjes en kroegen die zich in het centrum vlak langs het water aan de grachten bevinden. En bijvoorbeeld een Nature SUP in Leiden zelf is ook mogelijk, langs parken en tuinen.

Leiden is tevens een heel goed vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. Het natuurgebied De Kaag ligt vlak om de hoek en vanuit Leiden kun je ook gemakkelijk bijvoorbeeld naar Katwijk (over de Rijn) SUPpen.

De Singelpark Route

Leiden werkt als sinds 2013 aan een lang, mooi en spannend stadspark, het Singelpark! Inwoners en de gemeente hebben hiervoor de handen ineen geslagen. De Leidse singelstructuur is uniek en biedt in één park verschillende sferen en plekken met verschillende (historische) functies. De singelrand wordt over de hele lengte verbonden, zodat een wandelrondje Singelpark ontstaat en het gebied als één park te beleven is. Om dit te bereiken zijn nieuwe bruggen aangelegd, stukken groener gemaakt en worden bestaand groen en de parkstructuren verbeterd. Dit maakt het SUPpen langs deze natuurlijke route tot een waar feestje!

De stad is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Singelpark. In alle projecten denken inwoners mee over het ontwerp, het gebruik en het beheer van het park. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de Stichting Vrienden van het Singelpark. Het Singelpark wordt medegefinancierd door Holland Rijnland en Provincie Zuid-Holland.

De Kaag

De Kagerplassen zijn een aantal aaneengesloten veenplassen in het noorden van de provincie Zuid-Holland, die tegenwoordig veel als recreatiegebied en visgrond worden gebruikt. Gelegen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim (gemeente Teylingen), worden de Kagerplassen omgeven door een uitgebreid netwerk van kleine rietsloten en vaarten en maken zij deel uit van het Hollands-Utrechts veenweidegebied. Ook zijn er een aantal relatief grote eilanden op de Kagerplassen te vinden.

Wij kunnen vanaf een aantal locaties op de Kagerplassen mooie Nature SUP tochten uitzetten met verschillende lengtes voor verschillende niveaus en wensen. Tijdens de Nature SUP kom je op een relaxte maar sportieve manier en op geheel eigen tempo helemaal tot rust, dus waar wacht je nog op?

De Bollenroute

Van half maart tot half mei kun je volop genieten van de bollenvelden. Het begint met de bloeiende krokussen, narcissen en de geurende hyacinten. Als je hier een dag rondgehangen, gewandeld of gevaren hebt, ruiken je kleren gewoon naar die bloemen! Vanaf april bloeien dan vervolgens de tulpen volop. Geniet ervan in de Bollenstreek, het gebied rondom de Keukenhof, bij Lisse en Hillegom. Wat een kleurenpracht! En er zijn zelfs officiele kanoroutes langs de bollen, die uitermate geschikt zijn om ook met de SUP te verkennen! Wil je een keer mee, neem dan contact met ons op!

Placeholder image