Leiden

Met in totaal 28 kilometer aan grachten en singels heeft de historische binnenstad van Leiden, op Amsterdam na, het meeste water binnen haar poorten stromen van alle steden in Nederland. Met al dat water in de stad zijn er maar liefst 89 bruggen nodig om over te kunnen steken. Je begrijpt dat Leiden hierdoor heel goed vanaf het water te ontdekken is!

Wij geven u graag een rondleiding door de stad op de SUP. Vanaf het water ziet zo’n historische stad er toch net anders uit dan vanaf de kant en misschien ontdek je nog wel nieuwe interessante plekjes! De tocht voert langs de vele musea, Leidse hofjes, parken en historische gebouwen met hun statige oude gevels. Ook varen we langs leuke restaurants, terrasjes en kroegen die zich in het centrum vlak langs het water aan de grachten bevinden. En bijvoorbeeld een Nature SUP in Leiden zelf is ook mogelijk, langs parken en tuinen.

Leiden is tevens een heel goed vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. Het natuurgebied De Kaag ligt vlak om de hoek en vanuit Leiden kun je ook gemakkelijk bijvoorbeeld naar Katwijk (over de Rijn) SUPpen.

De Kaag

De Kagerplassen zijn een aantal aaneengesloten veenplassen in het noorden van de provincie Zuid-Holland, die tegenwoordig veel als recreatiegebied en visgrond worden gebruikt. Gelegen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim (gemeente Teylingen), worden de Kagerplassen omgeven door een uitgebreid netwerk van kleine rietsloten en vaarten en maken zij deel uit van het Hollands-Utrechts veenweidegebied. Ook zijn er een aantal relatief grote eilanden op de Kagerplassen te vinden.

Wij kunnen vanaf een aantal locaties op de Kagerplassen mooie Nature SUP tochten uitzetten met verschillende lengtes voor verschillende niveaus en wensen. Tijdens de Nature SUP kom je op een relaxte maar sportieve manier en op geheel eigen tempo helemaal tot rust, dus waar wacht je nog op?

Placeholder image